Redelautode nappus jätab mitmed linnad põlengu korral hätta

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjeauto.
Tuletõrjeauto. Foto: Ants Liigus

Mitmes Eesti linnas tuleb kõrghoonete või väljast lähenemist vajavate hoonete kustutamiseks vajaminevat tehnikat, redelautot või korvtõstukit oodata pikemat aega, vahel isegi tunde.

Kaheksast olemasolevast redelautost mitmed on amortiseerunud, uuemate varuosad on aga kallid ja lao puudumise tõttu tuleb neid kaua oodata. Et tagada pealinnas kõrghoonete kustutamisel elupäästevõimekus, on Ida-Virumaa üldse ilma redelautota, vahendab ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Päästeameti päästetöö osakonna juhataja Tarmo Terep selgitas, et Tallinn on kõige suurema elanike arvuga ja kõige suurema kõrghoonete arvuga linn ning enne, kui pealinna redelid pole töökorda saadud, ei ole võimalik ka ühtegi ressurssi ära viia.

Küll aga tõdes Terep, et päästeamet on kujunenud olukorra pärast murelik ning selles osas on teatud ümberkorraldusi siiski planeeritud - kui Narvas peaks mõni kõrgem hoone süttima, asub sinna poole teele Rakverest 35 aastat vana redelauto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles