Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum lahkus Reformierakonnast

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum eelmisel nädalal erakonna sisevalimispettusi uuriva töörühma koosolekult lahkudes
Einar Vallbaum eelmisel nädalal erakonna sisevalimispettusi uuriva töörühma koosolekult lahkudes Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sisevalimispettusetega seostatud Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum teatas täna, et on otsustanud astuda Reformierakonnast välja.

Vallbaum teatas täna erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et viimased päevad on olnud kõigi jaoks pingelised ning tekitanud vastakaid reaktsioone, erinevaid suhtumisi, hinnanguid ja arusaamu. «Seoses tekkinud skandaaliga on meediast läbi käinud palju nimesid, keda on juhtumitega seotud või seostatud. Nii ka minu nimi,» ütles ta.

Vallbaum märkis, et ehkki erakonna aukohus ei seadnud kahtluse alla tema erakonda kuuluvuse õigsust, on ta otsustanud ise parteist erapooletuse huvides ja uurimistegevuse läbiviimiseks välja astuda. «Arvan, et see on hetkel õiglane nii erakonnaliikmete, avalikkuse kui ka uurimiskomisjoni suhtes. Tänan senise toetuse ja usu eest,» lisas ta parteikaaslastele saadetud kirjas.

Vallbaum oli Reformierakonna liige alates 2010. aasta 17. maist. Enne seda kuulus ta aastatel 2002–2009 Keskerakonda.

Reformierakonna juhatus heitis eelmisel kolmapäeval maine kahjustamise pärast parteist välja aastaid Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni juhtinud eurosaadik Kristiina Ojulandi, kes aukohtu hinnangul organiseeris petuskeemi Lääne-Virumaal. Sisevalimistel häältega manipuleerimise üles tunnistanud Lääne-Viru arendusjuht Taimi Samblik astus parteist välja omal soovil vahetult enne juhatuse kogunemist. Pettustega seostati ka Vallbaumi, kuid tema väljaheitmist ei pidanud aukohus vajalikuks.

Partei sisevalimispettusi uuriv töörühm on seni tuvastanud 39 hääletuspettuse juhtumit Lääne-Viru, 24 Viljandi ja kaheksa Võru maakonnas. Eelmise nädala lõpus astusid erakonnast välja ka Võrumaa ja Viljandimaa arendusjuht, kes samuti tunnistasid üles häältega manipuleerimise.

Töörühm koostab oma tegevusest lõppraporti, mida arutab laupäeval erakorraliselt kogunev Reformierakonna volikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles