Parteide populaarsusuuringu tulemused rõõmustasid Savisaart

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Indrek Sammal

Keskerakonna esimees, Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles, et hommikul avalikustatud parteide populaarsusuuringu tulemused tegid tal tuju rõõmsamaks.

Savisaare hinnangul räägivad küsitlustulemused iseenda eest, näidates, et inimesed tahavad valitsuse vahetust. «Opositsiooni reiting on juba viimased aasta aega olnud koalitsioonist üle ning parempoolse poliitika langustendents jätkub. Aeg on lõpetada praalimine loosunglausetega nagu «Uhke Eesti üle» ja «Ajame Eesti asja»,» ütles Savisaar koalitsiooniparteide hüüdlausetele viidates ning lisas: «Me kõik oleme uhked ja ajame õiget asja, küsimus on inimeste väärtustamises.»

Savisaar märkis suhtlusvõrgustikus Facebook, et Keskerakond töötab täie pühendumisega selle nimel, et kõigis omavalitsustes oleks oktoobris toimuvatel kohalikel valimistel esindatud Keskerakonna nimekiri. Tema sõnul suudab partei ainult nii vahetada Toompeal valitsuse ja muuta poliitika inimkeskseks.

Rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori uuringu kohaselt juhib Keskerakond parteide populaarsustabelit 28-protsendilise toetusega. Sotsiaaldemokraate pooldab küsitluse järgi 26, Reformierakonda 24 ning Isamaa ja Res Publica Liitu 14 protsenti vastanuid.

TNS Emor esitab erakondade toetuse nende vastajate põhjal, kel on erakondlik eelistus olemas. Neid inimesi, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli juunis 44 protsenti.

Erakondade igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles uuringufirma 920 valimisealist kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles