VTA alustas elevandi surma kohta leviva video põhjal uurimist

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevant.
Elevant. Foto: Jelena Rudi / Elu24

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) pöördus ekspertide poole hinnangu saamiseks internetis levivale videole, kus on näha tsirkuseelevant Medi surm eelmisel reedel Narva jõe ääres.

«Küsime ekspertidelt hinnangut videos nähtavale. Selle põhjal otsustame, kas praegusel juhul on olemas alus väärteomenetluse alustamiseks,» ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel.

VTA pöördus eksperthinnangu saamiseks maaülikooli ja Tallinna loomaaia poole ning tegi asjaolude täiendavaks selgitamiseks päring Tsirkuse Tuurile.

Sellel nädalal hakkas internetis levima video elevandi surmaeelsest kohtlemisest Narva jõe ääres. Videolt on näha, kuidas talitaja vees olevale elevandile korduvalt peale ronib ja looma pealt vettehüppeid sooritab.

Videos selgub, et kui loom teadvusetult vette lamama jäi, üritas talitaja teda londist tirides kaldale vedada. Hiljem tuli appi veel mitmeid inimesi, võttes abi köie ja üritades lõpuks traktorit kasutada.

Möödunud nädala reedel suri Narva jões Tsirkuse Tuuri tsirkuseelevant Medi. Looma võimalik väärkohtlemine ärritas loomakaitsjaid, kes korraldasid selle nädala alguses Tallinna vanalinnas põllumajandusministeeriumi ees meeleavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles