Edu nimel Aasias peavad Balti riigid konkureerimise asemel tegema koostööd

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Liis Treimann/Postimees

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo kohtus Läti ja Leedu kolleegide Vjačeslavs Dombrovskise ja Dainius Pavalkisega, kes viibisid neljapäeval ja reedel Eestis.

Kohtumisel arutati kõrghariduse rahvusvahelistumise küsimusi Aasia taustal ning Eesti, Läti ja Leedu koostöövõimalusi teadus- ning arendustegevuses.

Eesti ettepanekul luuakse kolme riigi esindajatest töörühm, mille ülesanne on koordineerida Balti riikide vahelist koostööd kõrghariduse rahvusvahelistumise ja teaduse vallas. Ülesandeks võeti koostöövõimalus te leidmine eriti kulukate kõrghariduse õppekavade osas.

Ministrid jõudsid arutelul ühisele arusaamisele, et edukuse nimel tuleb konkureerimise asemel pöörata palju rohkem tähelepanu koostööle.

Väikeste riikide kõrghariduskoostöö Aasia riikidega on alles algusjärgus ning Balti riikide piiratud võimaluste juures on oluline, et tegevused oleksid fokusseeritud.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo rõhutas kohtumisel, et teadmistepõhises maailmas läbi löömiseks tuleb tunda teisi kultuure ja sealseid inimesi.

«Peame hoolitsema, et meie noored saaksid elamis- ja hariduskogemuse välisriikides ning vastupidi – et teistest riikidest tuldaks ka meie koolidesse ja ülikoolidesse,» rääkis Aaviksoo. «Poliitiliselt on see kõikjal keeruline teema, aga kui maailm ei tunne meid ja meie maailma, siis on väga raske läbi lüüa rahvusvahelises teadus- või majanduskonkurentsis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles