Saarlaste lambajandid ajasid loomakaitsjad pöördesse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad.
Lambad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Meedias laialdast kõlapinda leidnud Saaremaa talunike Tõnu Angeri ja Veiko Maripuu lambakasvatusprobleemid äratasid loomakaitsjates kõrgendatud huvi ning nad esitasid talumeeste loomade heaolu kontrolliks Saaremaa veterinaarkeskusele avalduse.

«Palume veterinaarkeskuselt, et eksperdid käiksid ja kontrolliksid Tõnu Angeri ja Veiko Maripuu loomapidamise üle ning annaksid oma hinnangu, kas kõik vastab nõuetele või mitte,» selgitas Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liige Heiki Valner Meie Maale.

Tema sõnul tärkas seltsi huvi kahe saarlasest lambapidaja vastu pärast erinevaid meediakajastusi ning neile laekunud kaebusi.

Kaebuses Tõnu Angeri lambapidamise kohta Saaremaal Lümanda vallas Koki külas Pendi talus kirjeldatakse, et villakeradel puudub mis tahes ilmastikutingimuste eest kaitset pakkuv varjualune, lambad on pikka aega pügamata ning joogivett neile ei võimaldata.

Kaebuse edastanud isiku väitel on talvel lammaste pidamise tingimused veel hullemad ning sageli vedelevad maas lammaste korjused.

Veiko Maripuu lambakasvatusele Saaremaal Kaarma vallas Nasva külas Loode tammikus heidetakse ette, et omaniku lambad on pikka aega pügamata (vill valgub mööda külgi maha) ning teadaolevalt surid mitmed lambad joogivee ja sööda puudumise tõttu talvel nälga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles