Soome politsei paljastas eestlanna surmaga lõppenud tulistamise üksikasju

Toomas Randlo
, Postimehe välistoimetuse reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome politsei avaldas eile Helsingi sadamas toimunud tulistamise üksikasju ning teatas, et soomlasest mees oli enne traagilist sündmust eestlannast naist ähvardanud ja seejärel järgnenud talle.

Naine kavatses minna laeva peale, et Tallinna sõita, kuid järsku ilmus mees relvaga välja. Politsei sõnul tulistas mees naist rindu 22-kaliibrise püstoliga. Eestlanna kuulutati sündmuskohal surnuks, kirjutab Yle.

Politsei saabudes oli tulistaja sündmuskohalt lahkumas. Ta eiras politseinikke käsklusi relv maha visata, mille peale tulistasid ametivõimud teda jalga. Samal ajal tulistas mees end ise ülakeha piirkonda. Ta viidi haiglasse, kus ta endale tekitatud vigastuse tagajärjel suri.

Soome ajaleht Iltalehti kirjutas, et tapetud eestlanna poeg oli tulnud ema ära saatma ning nägi mõrva pealt. Tulistaja oli üritanud ka naise poega maha lasta, kuid tal said kuulid otsa. Ta jooksis auto juurde laskemoona järgi ning pärast seda saabus politsei.

Mees oli 1960. aastal sündinud soomlane ja naine 1967 ilmavalgust näinud eestlanna. Tulistamine leidis aset eile kella ühe paiku Helsingi sadama lääneterminali juures asuval parkimisplatsil.

Politsei uurib mõrvajuhtumit. Lisaks tuleb veel sisejuurdlus vahejuhtumi käsitlemise kohta politsei poolt, sest ametvõimud kasutasid tulirelva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles