Ivo Parbus vabastati vahi alt

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus.
Ivo Parbus. Foto: Peeter Langovits

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Kadri Välingu määruse alusel vabastati Ivo Parbus täna vahi alt.

Prokuröri sõnul on Ivo Parbuse suhtes ära langenud vahistamise alused, sest praeguseks on kriminaalasjas läbi viidud kõik vajalikud eeluurimistoimingud ning kogutud olulised tõendid. Samuti esitati Ivo Parbusele täna lõplik kahtlustus.

Lähiajal saabuvad kriminaalasja materjalid prokuratuuri ning seejärel edastatakse need advokaatidele tutvumiseks. Kriminaalasjas on kokku 17 kahtlustatavat.

Kaitsepolitsei pidas Parbuse kinni mullu detsembris kahtlustatavana korduvas pistise võtmises.

Kaitsepolitsei aastaraamatust selgub, et Tallinna abilinnapea nõunikku Ivo Parbust kahtlustatakse enam kui 130 000 krooni suuruse pistise võtmises. Kriminaalasja materjalidest nähtuvalt sai Parbus kolmelt isikult nii sularahas kui kinkekaartidena pistisena kokku üle 130 000 krooni, väidab kapo aastaraamat.

Vastutasuks saadud pistise eest pidi Parbus aitama pistise andjaid Tallinnas asuvate kinnistute detailplaneeringute menetlemisel üleskerkivate probleemide lahendamisel, vajalike kooskõlastuste kokkuleppimisel ja protsessi kiirendamisel.

Parbus soovis vahi alt vabaneda juba tänavu jaanuaris, kuid kohus leidis, et ta võib vabaduses uurimist takistada ning jättis ta vahi alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles