MTA töötajad pidasid mais kinni üle 14 kilogrammi uimasteid

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa maksumärkidega sigaretid.
Venemaa maksumärkidega sigaretid. Foto: Maksu- ja tolliamet / Postimees

Maksu- ja tolliameti (MTA) tollikontrolli üksused pidasid mais Eesti piiridel kinni üle 14 kilogrammi uimasteid ja ligi 640 000 salasigaretti.

Mais viisid maksu- ja tolliameti tollikontrolli üksused Eesti piiridel läbi 2131 kontrolli, millest 959 olid tulemuslikud, teatas MTA pressiesindaja Postimehele.

Tubaka- ja alkoholikäitlejaid kontrollis MTA kokku 45 korral ja leidis rikkumisi 20 juhul. Toll pidas mais kinni 639 673 sigaretti ja 113 liitrit kütust. Alkoholi peeti kinni absoluutarvestuses 513,3 liitrit. Narkootilisi aineid pidasid tollitöötajad kinni 14 236 grammi.

Keeldude ja piirangutega seotud juhtumeid oli 121. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati 234 ühikut.

Suurima koguse uimasteid leidsid tollitöötajad 14. mail Valgas, kus Saksamaa numbrimärke kandnud kaubikust tuli päevavalgele kokku 14,23 kilogrammi erinevaid narkootikume.

28. mail avastasid MTA legaalse kaubanduse kontrolli talituse töötajad Tallinnas lammutamisele minevast kalapüügilaevast, millest avastati osoonikihti kahandavaid aineid.

8. mail kontrollisid tollitöötajad Hongkongist saabunud saadetist, millest avastati 50 kilogrammi narkootilise või psühhotroopse aine valmistamiseks mõeldud toorainet.

Tolliametnikud kontrollisid 9. mail Tallinnas tollideklaratsioone ja kaupa ning tuvastasid 955 ühikut päikeseprille, mis ei vastanud tooteohutuse nõuetele. Prillidel puudus korrektne CE-märgis, mis näitab, et need kaitsevad silmi päikesevalguse, täpsemalt UV-kiirguse eest.

9. mail avastasid tollitöötajad Tallinnas ühe inimese elukoha, keldri ja töökoha läbiotsimisel 74 600 Venemaa ja Valgevene maksumärkidega sigaretti.

Päev hiljem tuvastasid MTA töötajad Muuga sadamas 200 000 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

17. mail tabasid ameti töötajad Tallinnas salasigarettide ostu-müügitehingu. Müüja korterist avastati kokku 23 800 Valgevene ja Venemaa maksumärkidega sigaretti.

Samal päeval leidsid MTA töötajad Lääne-Virumaalt ühe elukoha läbiotsimisel 15 020 maksumärkideta ja Venemaa maksumärkidega sigaretti, 13 pudelit 0,7-liitrist maksumärkideta viina ja ligikaudu 15 liitrit alkoholilõhnalist vedelikku.

29. mail kontrollis toll Tallinna sadamas laevale suunduvat sõiduautot, kust avastas 197 liitrit Leedu maksumärkidega alkoholi ja 11 Xanaxi tabletti, millel puudus ravimiameti luba.

Mais määrasid tollitöötajad kontrollitulemuste põhjal ühele kütuse ettevõttele juurde 3,7 miljonit eurot makse, kuna ettevõtte deklareeris 122 tsisternvagunis paiknenud vedeliku mitteaktsiisiga maksustatavaks kaubaks, kuid mis labori analüüside tulemusel osutus aktsiisiga maksustatavaks kaubaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles