Valitsus võttis kooliseaduse eelnõust rahastamist puudutava osa välja

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Liis Treimann/Postimees

Valitsus otsustas täna kabinetinõupidamisel võtta põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse eelnõust välja koolide rahastamist puudutava paragrahvi ja arutada seda teemat edasi sügisel.

«Valitsus leidis, et rahastamise paragrahv ehk paragrahv 82 tuleks võtta eelnõust välja ja tulla selle juurde sügisel tagasi vastavalt vajadusele. Aga põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ülejäänud osa peaks riigikogu püüdma praegu ära menetleda,» ütles haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo Postimehele.

Aaviksoo sõnul on seaduse eelnõus koolide rahastamise põhiküsimus pigem tehniline. «Küsimus on selles, kui detailseks minnakse rahastamismudeli käsitlemisega seaduses ning kas rahastamine peaks olema kirjeldatud seaduses hästi täpselt või peaks see olema üldises sõnastus nagu praegu,» lausus minister.

Aaviksoo nentis, et valitsus jõuaks koolide rahastamismudeli põhimõtted ilmselt läbi töötada ka enne suvepuhkuste algust, aga riigikogu ei jõuaks neid enam enne suve menetleda.

«Valitsus leidis, et põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse suur pakett peaks saama käsitletud praegu, aga rahastamist käsitlev paragrahv 82 menetlemine peaks jääma sügisesse,» sõnas ta.

Haridusminister avaldas lootust, et riigikogu võtab põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse vastu veel enne suvepuhkust. «Mul on väga raske kommenteerida, kas parlament jõuab seda teha riigikogu töö on pingeline. Ma loodan, et valmisolek, mida kultuurikomisjoni esimees näitab, õnnestub realiseerida,» ütles Aaviksoo.

Valitsus alustas põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse eelnõu arutelu juba eelmisel neljapäeval kabinetinõupidamisel, kuid katkestas ajanappuse tõttu arutelu ja jätkas seda täna.

Valitsuskabinet kiitis mullu 21. juuni nõupidamisel heaks Aaviksoo esitatud põhimõtted hariduskorralduse kaasajastamiseks. Eelnõu on koostatud neist põhimõtetest lähtudes.

Uus põhikooli- ja gümnaasiumiseadus jõustub eelnõu järgi tänavu 1. septembril. Muudatused rahastamises peaksid jõustuma 1. jaanuaril 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles