Röövmõrvarile määratud pikk vangistus jääb lõplikult jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kahes alama astme kohtus röövmõrvarile määratud pikk vangistus jääb lõplikult jõusse, kuna riigikohus ei võtnud esmaspäeval tema kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse.

Viru maakohus mõistis mullu detsembri keskel Narvas võõrasse korterisse tunginud ning eaka naise tapnud 19-aastase Konstantin Maslovi süüdi omavolilises sissetungis, varguses ja mõrvas ning karistas teda kokku 13-aastase vangistusega. Kohus liitis karistusele varasema kohtuotsusega mõistetud ning ärakandmata kahekuulise vangistuse ning lõplikuks karistuseks sai noormees 13 aastat ja kaks kuud vangistust.

Samas kuriteos osalenud 19-aastase Stanislav Semjonovi mõistis kohus süüdi röövimises ning karistas teda kuue aasta pikkuse vanglakaristusega. Kohus mõistis Konstantin Maslovilt ja Stanislav Semjonovilt solidaarselt välja kannatanu kasuks kuriteoga tekitatud kahju summas 67 eurot 40 senti. Mõlemad süüdimõistetud peavad kohtuotsuse järgi tasuma ka menetluskulud.

Hiljem jättis maakohtu lahendi jõusse ka Tartu ringkonnakohus ning kuna riigikohus ei võtnud esmaspäeval süüasja menetlusse, jõustuski noore mõrvari süüdimõistmine lõplikult.

Eeluurimisel kogutud andmetel tungisid Konstantin Maslov ja Stanislav Semjonov mullu 1. aprilli õhtul Narvas Tiimani tänaval elanud 1931. aastal sündinud naise korterisse, et teda röövida. Noormehed peksid sigarettidega äritsenud naist, sidusid ta kinni ja võtsid kaasa erinevaid esemeid. Raskelt viga saanud vanur suri.

Lisaks süüdistas Viru ringkonnaprokuratuur Maslovit selles, et ta tungis tunamullu detsembris akna kaudu Narvas Hele tänaval asuvasse suvemajja, kust varastas 75 euro väärtuses erinevaid esemeid. Lisaks sisenes ta veel teise suvilasse, kust sai saagiks 50 euro väärtuses asju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles