Noor peksja: vanglas on väga paha olla

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla
Vangla Foto: Liis Treimann

Eile Kuressaare kohtumajas 20. jaanuaril Pritsumaja baaris kolme meest peksnud Gerdo Kalde (18) ja Daniel Kuuse (21) süüasja arutamisel kahetsesid noormehed oma tegu ja lubasid enam mitte nii teha.

Oma lõppsõnas kinnitas Gerdo Kalde, et on oma teo lubamatusest aru saanud ja valmis end muutma, kirjutab Saarte Hääl. Tema sõnul on vanglas, kus ta jagab kambrit kaheksa inimesega, väga paha olla. «Kisa ja lärm käib öö otsa ja puudub võimalus magada,» kirjeldas ta vanglaelu.

Kuusk ütles aga napisõnaliselt, et kahetseb tehtut, ja kinnitas, et juhtunu põhjuseks oli alkoholijoove. «Ma enam ei tee,» lubas ta.

Prokurör Svetlana Maripuu nõudis varem kahel korral karistatud Gerdo Kaldele, keda lisaks süüdistati kahes Kodulinna lokaali ees toimunud peksmises, ühe aasta ja kuue kuu pikkust reaalset vanglakaristust. Lühimenetluse tõttu arvataks üks kolmandik karistusest maha.

Et süüdistatav pani katseajal toime uued kuriteod, mille eest oli talle määratud 480 tundi üldkasulikku tööd, palus prokurör liita uuele karistusele juurde tegemata töötunnid (kaks tundi võrdub üks vanglapäev).

Varem kriminaalkorras karistamata Daniel Kuusele, kelle väärteokaristus oli eilseks aegunud, küsis prokurör karistuseks ühe aasta tingimisi vangistust 18-kuulise katseajaga. Ka sellest karistusest arvataks kokkuleppemenetluse tõttu kolm kuud maha.

Kalde kaitsja vandeadvokaat Andres Tamm ütles oma kõnes, et reaalne vangistus oleks käsitletava juhtumi puhul äärmiselt raske karistus. Tamme meelest tuleks arvestada sellega, et noormees oli just täisealiseks saanud. Oma osa juhtunus oli kindlasti ka alkoholil.

Veel tõi Tamm välja, et süüalune ei saanud eelmise karistuse määramisel piisavalt hästi aru, mida tähendab tingimisi karistuse puhul katseaeg.

Kuuse riigi poolt määratud kaitsja palus aga määrata tema kaitsealusele karistuse alammäär ehk rahatrahv. Kuna tema kliendil puudub regulaarne sissetulek, palus kaitsja jätta kaitsjatasu riigi kanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles