Kuritegevus on võrreldes eelmise aastaga vähenenud

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varas.
Varas. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Justiitsministeeriumi poolt koostatava kuritegevuse baromeetri andmetel registreeriti jaanuarist maini 16 047 kuritegu, mida on kolm protsenti vähem kui 2012. aastal samal ajal. Enim kasvas sel perioodil kelmuste registreerimine.

«Kuigi kelmuste arv viie kuu lõikes on tõusnud, jääb see siiski madalamale tasemele kui aastatel 2009 ja 2010,» rääkis justiitsminister Hanno Pevkur. «Kelmuste osas on sel aastal märkimisväärselt palju juhtumeid, kus mobiilsideoperaatoritelt on üritatud välja petta mobiiltelefone ning kasvu on märgata ka juhtumite osas, kus inimesed on saanud petta interneti kaudu kaupu ostes.»

«Siinjuures on kohane taaskord meelde tuletada, et müüja tausta kontrollimine on äärmiselt oluline,» rõhutas minister.

Suurima langusega on endiselt varavastased kuriteod, millest varguste arv on vähenenud 829 juhtumi (11 protsenti) võrra, eelkõige on vähenenud vargused kaubandusettevõtetest, kuid samuti ka eluruumidest ja sõidukitest.

Kehalisi väärkohtlemisi registreeriti 160 juhtumi võrra (7 protsenti) rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Raskeid isikuvastaseid kuritegusid - tapmisi ja mõrvu registreeriti 24 juhtumit ehk 12 võrra vähem kui eelmise aasta samal perioodil, jäädes sellega ka viimase viie aasta madalaimale tasemele.

Kokkuvõtvalt langes esimese nelja kuuga kuritegude üldarv 78 kuriteoliigi puhul ja kasvas 86 puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles