Kiisler: mul pole Einar Vallbaumi töö kohta etteheiteid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum ja Siim Kiisler
Einar Vallbaum ja Siim Kiisler Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Regionaalminister Siim Kiisler kinnitas, et tal pole Reformierakonna sisehääletuspettustega seostatud ja reedel erakonnast välja astunud Lääne-Viru maavanema Einar Vallbaumi töö kohta etteheiteid.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Kiisler ütles Postimehele, et on Vallbaumi tööle võtnud ikkagi maavanemana ning maavanema töö kohta pole tal praegu etteheiteid. «Seda, kuidas toimib Reformierakonnas sisedemokraatia ja kes seal konkreetselt võltsimiste taga olid, peavad hindama ikka reformierakondlased ise,» lausus ta.

Kiisler lisas, et kõlanud süüdistused on rohkem eetilist laadi ja neile saab anda hinnangu rahandusministeeriumi juurde loodav ametnikueetika nõukogu.

Reformierakonna juhatus heitis 5. juunil maine kahjustamise pärast parteist välja aastaid Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni juhtinud eurosaadiku Kristiina Ojulandi, kes aukohtu hinnangul organiseeris petuskeemi Lääne-Virumaal. Sisevalimistel häältega manipuleerimise üles tunnistanud Lääne-Viru arendusjuht Taimi Samblik astus parteist välja omal soovil vahetult enne juhatuse kogunemist.

Pettustega seostati ka maavanem Vallbaumi, kuid tema väljaheitmist ei pidanud aukohus vajalikuks. Reedel teatas Vallbaum, et on otsustanud siiski erakonnast lahkuda.

Üle-eelmise nädala lõpus astusid erakonnast välja ka Võrumaa ja Viljandimaa arendusjuht, kes tunnistasid häältega manipuleerimist.

Kokku tuvastas Reformierakonna sisevalimispettusi uurinud töörühm 39 hääletuspettuse juhtumit Lääne-Viru, 24 Viljandi ja kaheksa Võru maakonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles