Ministeerium: Gruusia politsei leidis «endiste» relvapeidikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia lipp. Pilt on illustratiivne.
Gruusia lipp. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Gruusia politsei avastas riigi lääneosas Samegrelos maasse kaevatud peidikud, kus siseministeeriumi kohaselt oli suurel hulgal relvi, lõhkematerjale, sidevahendeid, armeevarustust ja narkootikume.

Relvapeidik rajati «endise valitsuse siseministeeriumi kõrgete ametnike otsesel korraldusel ja juhatusel», seisis eilses avalduses.

Ministeeriumi pressiteenistuse juht Nino Giorgobiani teatas ajakirjandusele, et peale selle leiti peidukohtadest endiste võimu vastu opositsioonis olnud poliitikute isikuandmeid.

Giorgobiani sõnutsi plaanisid võimulolijad neid isikuid vahistada, kui 2012. aasta parlamendivalimised oleks võitnud president Mihheil Saakašvili juhitav Ühtne Rahvuslik Liikumine.

«Tähelepanuväärne on see, et osa dokumente on käsitsi kirjutatud, mis kergendab autorite kindlakstegemist. Peidikutest leiti ka salaja tehtud videosalvestisi, mis kompromiteerivad teatud isikuid, salvestisi inimeste piinamisest ja mõnitamisest,» lisas siseministeeriumi esindaja.

Tema sõnul võib praegu öelda, et nende peidikute avastamisega hoiti ära terve rida ränki kuritegusid.

Oktoobris valimised võitnud peaminister Bidzina Ivanišvili leer on süüdistanud president Saakašvili valitsusametnikke võimuliialdustes. Teiste seas on vahistatud endine pea- ja siseminister Vano Merabišvili, Saakašvili süüdistab omakorda peaminister Bidzina Ivanišvilit nõiajahis enda ja oma liitlaste vastu.

2004. aastal ametisse astunud Saakašvili on kaotanud suure osa oma mõjuvõimust ja peab pärast 2013. aasta presidendivalimisi tagasi astuma.

Lääneriigid on hoiatanud Gruusiat eelmiste võimude poliitilise tagasikiusamise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles