Rootsi saadab Malisse kuni 160 rahuvalvajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO rahuvalvemissioon Malis.
ÜRO rahuvalvemissioon Malis. Foto: SCANPIX

Rootsi parlament otsustas saata 1. juulil maksimaalselt üheks aastaks Malisse kuni 160 sõdurit, et toetada ÜRO rahuvalvemissiooni.

Seadusandjad kiitsid heaks paremtsentristliku valitsuse ettepaneku, mille kohaselt saab «tavatingimustes» Rootsi kontingendi suuruseks olema umbes 70 sõdurit.

«Relvastatud äärmusrühmitused on 2012. aasta algusest saadik pannud ulatuslikult toime hirmutegusid, mis on põhjustanud Malis suuri inimkannatusi,» seisab parlamendi avalduses.

Missiooni maksimaalseteks kuludeks kinnitasid seadusandjad 85 miljonit krooni.

Malisse paigutatavad ÜRO rahuvalvejõud (MINUSMA) võtavad üle julgeoleku tagamise Prantsuse vägedelt, mis sisenesid riiki jaanuaris, et peatada islamistide pealetung ja aidata valitsusel taastada kontroll riigi üle.

ÜRO Julgeolekunõukogu kiitis 12 600-meheliste rahvusvaheliste julgeolekujõudude Malisse saatmise heaks aprillis. Väge juhtima nimetati Rwanda kindral Jean-Bosco Kazura.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles