Koort: Eesti ei ole osaline üheski seadustele mittevastavas luureprogrammis

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Koort.
Erkki Koort. Foto: Siseministeerium

Siseministeeriumi julgeolekupoliitika asekantsler Erkki Koort ütles, et nädalapäevad tagasi avalikkuse ette toodud USA luureprogrammi PRISM üle alanud debatt oli mõnes mõttes ootamatu.

«Mõnes mõttes oli ootamatu see debatt, mis algas - väga paljudele inimestele tuli üllatusena, et luurajad päriselt luuravadki,» rääkis Koort ETV hommikusaates «Terevisioon».

«Meil ei ole põhjust karta selliseid asju, sest need, kelle kohta infot kogutakse, on ikkagi inimesed, kes reaalselt on ohustanud teiste inimeste elu või turvalisust,» märkis ta.

«Aga kindlasti ei toimu see nii, et luuratakse kõigi järel - vaatamised, mis on toimunud näiteks kohtu loa alusel, on väga selgelt dokumenteeritud, politseiniku tegevust saab kontrollida, selleks on nii riigikogus kui ka ministeeriumites olemas vastavad üksused ja sellega tegeletakse,» ütles Koort.

Küsimusele, kui palju on Eestis rahvusvahelisi programme kasutusel, ütles Koort, et sellest ei saa ta rääkida: «Küll aga võin kinnitada, et Eesti ei ole üheski programmis selliselt osaline, mis oleks ebaseaduslik või vastuolus Eesti õigusruumiga või otseselt kahjustaks korralike Eesti kodanike õigusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles