Ansip: teiste aitamine on meie moraalne kohustus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Holmes ja Andrus Ansip.
John Holmes ja Andrus Ansip. Foto: Valitsuse pressibüroo

Peaminister Andrus  Ansip kohtus täna õhtul Stenbocki majas ÜRO humanitaarasjade asepeasekretäri ja hädaolukordade koordinaatori Sir John Holmesiga, tõdedes kohtumisel,  et abivajajate toetamine ei ole luksus vaid meie moraalne kohustus.

«Teisi aidata ei ole luksus, see on meie moraalne kohustus, kuna meid on väga paljud riigid rasketel aegadel toetanud,» ütles valitsusjuht kohtumisel Holmesiga, kes viibib täna Tallinnas toimuval seminaril, mille eesmärk on tõsta uute ja potentsiaalsete humanitaarabidoonorite teadlikkust.

Peaminister kinnitas, et humanitaarabi andmine on Eesti välispoliitika oluline osa. Teiste humanitaartegevuste kõrval on Eesti järjekindlalt kasvatanud toetust ÜRO  humanitaarabisüsteemile.

Eesti humanitaarabi on kasvamas aasta-aastalt vastavalt  arengukoostöö ja humanitaarabi keskpikale arengukavale aastateks 2006-2010. Kui aastal 2005 andis Eesti humanitaarabi 1,5 miljonit krooni, siis möödunud aastal oli humanitaarabiks planeeritud juba 13 miljonit krooni. Sellele lisandus 8,2 miljonit erakorralist humanitaarabi Gruusiale, mis teeb kokku 21,2 miljonit krooni.

«Me tahame anda endast selles vallas parima,» kinnitas Ansip. Eesti on oma humanitaarabipoliitika kujundamisel võtnud eeskujuks Põhjamaad.

Kohtumisel räägiti ka maailma tabanud finantskriisist ja majanduslangusest. Ansipi sõnul kavatseb Eesti jätkata range eelarvepoliitikaga, et hoida eelarvedefitsiit väiksemana kui kolm protsenti sisemajanduse koguproduktist.

«Me peame seda tegema riigi rahanduse usaldusväärsuse nimel,» ütles valitsusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles