Sibul: eelhääletuse kasvu saab seletada e-hääletamisega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu kantselei direktor Heiki Sibul.
Riigikogu kantselei direktor Heiki Sibul. Foto: Mihkel Maripuu

Vabariigi valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul leidis, et eelhääletuse kasvu on võimalik seletada näiteks elektroonilise hääletamise populaarsuse tõusuga.

«2004. aastal ei kasutatud elektroonilist hääletamist, seetõttu on eelhääletamise kasv loomulik, elektrooniliselt hääletanute arv on kasvanud iga valimisega,» selgitas Sibul Postimees.ee'le.

«Eelhääletamine kulges hästi,» tõdes Sibul vastuseks küsimusele, kuidas eelhääletuse tehnilise ja korraldusliku poolega võib rahule jääda.

«Muret tekitasid e-hääletamise võimaluse pakkumine agitatsioonitelkides, ühe erakonna SMS-kampaania ja agitatsioonitegevus valimisjaoskondade läheduses,» rõhutas  vabariigi valimiskomisjoni esimees.

Üksikutele tekkinud probleemidele viidates mäkis Sibul veel, et mõned inimesed ei ole õigel ajal esitanud elukohateadet rahvastikuregistrile, mistõttu neid pole kantud valijate nimekirja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles