Kooliseadusesse hääletati sisse vastuolu – eksami lävend on nii 1 kui 20 punkti

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas.
Urmas Klaas. Foto: Mati Hiis

Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Urmas Klaas (RE) kirjeldas ööd riigikogus, kui väga eripalgelist - ühelt poolt esitati asjalikke küsimusi, teiselt poolt tekitas arusaamatust sotsiaaldemokraatide juntimine.

«Asuti siis enne muudatusettepanekute hääletamist võtma kümneminutilisi vaheaegu - selline täiesti arusaamatu ja ebakonstruktiivne käitumine kestab siiamaani,» kirjeldas Klaas ERRi uudistele.

Opositsiooni sõnul tuleks kooliseaduse teine lugemine katkestada, sest muudatusettepanekute hääletusel ilmnenud vastuolud ei luba menetlust jätkata: nimelt kiideti heaks Keskerakonna muudatusettepanek, mis seab eksami sooritamise lävendiks 20 protsenti, samas kui sisse jäi ka koalitsiooni poolt lävendiks pakutud 1 protsent.

«Tõepoolest praegu on kaks üksteist täiendavat ettepanekut sisse hääletatud. Kas nad on konkureerivad ja kas nad on omavahel vastuolus, seda praegu riigikogu juristid analüüsid,» ütles Klaas, kelle sõnul on vara öelda, kas täna üldse kolmanda lugemiseni jõutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles