Ansip saatis Reiljanile juubelitervituse

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansip ja Reiljan Euroopa Liidu maja pressikeskuses toimunud valimisdebatil 2007. aastal.
Ansip ja Reiljan Euroopa Liidu maja pressikeskuses toimunud valimisdebatil 2007. aastal. Foto: Peeter Langovits.

Peaminister kinnitas väidet, et saatis Villu Reiljanile 60. juubeli puhul videotervituse.

Postimehe ajakirjanik esitas tänasel valitsuse pressikonverentsil peaministrile küsimuse seoses kõlakaga, mille väitel olevat Ansip Villu Reiljanile 60. juubeli puhul videotervituse saatnud. Ansip kinnitas väidet ja ütles, et soovis talle tugevat tervist ja jõudu edaspidiseks.

«Jah, see info vastab tõele. Villu Reiljan on olnud minu valitsuse minister. Tema staatus ei ole eilse kohtuotsusega kuidagi muutunud, eile kohtuotsus ei ole jõustunud, aga ka ilma selle kohtuotsuseta on Villu Reiljan kriminaalkorras karistatud isik,» ütles peaminister, viidates Rävala kinnistu süüasja kohtuotsusele.

Harju maakohus mõistis 2009. aasta mais endise keskkonnaministri Villu Reiljani süüdi suures ulatuses pistise nõudmises ning karistas teda tingimisi kahe aasta ja kolme kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga. Otsuse jätsid jõusse nii ringkonnakohus kui ka riigikohus.

Ansip rääkis, et Reiljan on teinud Eestile palju head. Just tema lõi Eestis Natura metsa kaitsealade süsteemi. Lisaks lõi Reiljan ka pandipakendi süsteemi, mis on Euroopas palju imetlust leidnud.

«Kui te näete, et keegi on komistanud, siis kaaslased peaksid aitama inimestel tõusta ja edasi minna,» ütles peaminister.

Villu Reiljan sai 23. mail 60-aastaseks.

Tallinna ringkonnakohus tühistas kolmapäeval avaldatud mahuka otsusega Harju maakohtu õigeksmõistva lahendi maadevahetuse süüasjas ning mõistis kohtualused süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles