Koalitsioon: opositsiooni «suveetendus» toimub hariduse arvelt

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva
Kaia Iva Foto: SCANPIX

IRLi ja Reformierakonna fraktsiooni esimehed peavad opositsiooni tegevust põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse (PGS) menetlemisel vastutustundetuks ning avaldavad kahetsust, et opositsioon teeb poliitteatrit hariduse arvelt.

IRLi fraktsiooni esimehe Kaia Iva sõnul puudub 20 tundi kestnud riigikogu istungil igasugune konstruktiivne element.

«Opositsiooni taktika on võtta 10-minutilisi vaheaegu, et lükata edasi Eesti hariduskorralduse jaoks hädavajalike muudatuste seadustamist. Valitsus kiitis PGSi eelnõu heaks 6. detsembril ja riigikogu kultuurikomisjonis on seda arutatud rohkem kui kahekümnel korral. Eelnõu menetlemisel on arvesse võetud mitmeid opositsiooni poolt tehtud parandusi. Kahjuks toimub opositsiooni traditsiooniline «suveetendus» seekord hariduse arvelt,» ütles Kaia Iva.

Reformierakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi ütles, et sotsiaaldemokraatide meetodid parlamendi tööd takistada on häbiväärsed.

Opositsiooni taktika on võtta 10-minutilisi vaheaegu, et lükata edasi Eesti hariduskorralduse jaoks hädavajalike muudatuste seadustamist.

«Sisulisi ideid nad ei ole pakkunud. Tuleb aru saada, et iga tundliku valdkonna seadus on kompromiss, mida koos koalitsioonipartneriga oleme opositsioonile pakkunud. Kahjuks pole sotsiaaldemokraadid seda vastu võtnud,» lisas Tamkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles