Iraagis vabastati kaitseministri märkmiku varguses süüdistatud ajakirjanikud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi kaitseminister Saadun al-Dulaimi möödunud kuul Bagdadis viie tapetud sõduri mälestusüritusel.
Iraagi kaitseminister Saadun al-Dulaimi möödunud kuul Bagdadis viie tapetud sõduri mälestusüritusel. Foto: AFP / Scanpix


Kaks Iraagi ajakirjanikku, kes vahistati kaitseministrile kuulunud märkmiku väidetava varastamise eest, lasti täna vabaks.


Mohammed Fuad ja Afdhal Jumaa vahistati 4. juunil ning neid süüdistati Saadun al-Dulaimi märkmiku varastamises 1. juunil toimunud kohtumisel.

Kohtumine toimus selleks, et üritada üritada lahendada poliitilist ummikseisu, mis on halvanud seadusandliku protsessi ja viinud vägivalla järsu kasvuni.

«Iraagi võimud lasid vabaks ajakirjanikud, kes leidsid Saadun al-Dulaimi märkmiku ja keda selle varguses süüdistati,» ütles Iraagi ajakirjanike ametiühingu juht Muayad al-Lami.

Lami sõnul on Dulaimi süüdistused tagasi võtnud.

Kaitseministeeriumi ametnikud süüdistasid ajakirjanikke sihilikus varguses, kuid aktivistid ja pereliikmed kinnitasid, et mehed leidsid märkmiku pärast kohtumist ja andsid selle ametnikule, kes seda ei tagastanud.

Iraagi meediarühmitused mõistsid meeste vahistamise teravalt hukka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles