Brasiilia president kutsus kokku valitsuse erakorralise istungi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilia president Dilma Rousseff kutsus tänaseks kokku valitsuse erakorralise istungi seoses riiki haaranud massimeeleavaldustega, millel nõutakse paremaid avalikke teenuseid ja lähenevate suurvõistluste korralduskulude ohjeldamist.

Viimase 20 aasta suurimad meeleavaldused tõid neljapäeval enam kui 100 Brasiilia linnas tänavaile vähemalt miljon inimest; Rio de Janeiros oli demonstrante 300 000.

Mitmes linnas kasutasid julgeolekujõud kive loopivate meeleavaldajate laialiajamiseks pisargaasi ja kummikuule.

Ajalehe O Estado de São Paulo andmeil hirmutasid võime protestijate katsed tungida Brasiilia välisministeeriumi hoonesse. Presidendikantselei ei ole neid teateid kommenteerinud.

President Rousseff teatas, et jätab ära oma järgmisse nädalasse kavandatud visiidi Jaapanisse.
Kahe nädala eest São Paulost alguse saanud kohati vägivaldsed meeleavaldused on laienenud teistesse linnadesse, varjutades parasjagu riigis toimuva konföderatsioonide karika jalgpalliturniiri.

Alles kolmapäeval said meeleavaldajad suure võidu Sao Paulos ja Rios, kui Brasiilia kahe suurima linna võimud otsustasid loobuda ühistranspordi piletihinna tõstmisest.

Protestijate meelepaha on pälvinud korruptsioon ja Brasiilias peetavate spordivõistluste miljarditesse ulatuvad korraldamiskulud, mis nende hinnangul tuleks suunata tervishoidu, haridusse ja sotsiaalprogrammidesse.

Brasiilia võõrustab 2014. aastal jalgpalli maailmameistrivõistlusi ning 2016. aastal Rio de Janeiros suveolümpiamänge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles