Põhja-Korea: USA vaenulikkuse tõttu võib iga hetk sõda puhkeda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea sõdurid õppustel.
Põhja-Korea sõdurid õppustel. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea saadik ÜRO juures Sin Son-ho ütles täna, et USA vaenulikkuse tõttu võib Korea poolsaarel iga hetk lahvatada sõjategevus, ning pakkus samas Ühendriikidele läbirääkimisi.

Saadiku sõnul võib kõnelustel arutusele tulla ka riigi tuumaprogramm. «Ühendriigid on tuumarelvaga ähvardades pinged üles kruvinud, kuid Põhja-Korea on valmis läbirääkimisteks,» märkis ta.

Lisaks nõudis Sin Lõuna-Koreas asuva ÜRO väejuhatuse laialisaatmist, öeldes, et tegemist on USA «tööriistaga» ning «sellel pole midagi pistmist ÜRO konsensusliku tahtega».

Pyongyang üllatas pühapäeval maailma üleskutsega otsekõnelusteks Ühendriikidega, millel tuleks kõne alla ka stalinistliku riigi tuumaprogrammiga seonduv.

Aastatel 1950-1953 toimunud Korea sõja lõpetanud vaherahule ei ole siiani järgnenud rahulepingut, mistõttu on kaks Korea riiki ametlikult endiselt omavahel sõjaseisukorras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles