Nestor: riigikogu lasi läbi praagi, mis muudab seadusloome anarhiaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Toomas Huik

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Eiki Nestor ütles, et kooliseadusse sisse hääletatud seaduspraak loob tulevikus eeldused anarhiaks seadusloomes.

Nestor rääkis ERR Uudistele, et selleks, et seaduse menetlemist ei peaks ilmnenud vastuolude tõttu katkestama, kirjutati seadusesse sisse punkt number 22, mis vastuolulised muudatusettepanekud üheks põimib, see oli Nestori sõnul riigikogu kodukorra seaduse rikkumine.

«Sellist muudatust nii nagu on sellel seaduse sättel, mis eile lõpphääletusele toodi, pole riigikogu täiskogu mitte kunagi arutanud, kolmandale lugemisele sellisel moel teksti tuua on lubamatu,» ütles Nestor.

«See pretsedent tähendaks tulevikus anarhiat seadusloomes,» lausus ta.

«Kuna seaduse vastuvõtmine ise on toimunud seaduse rikkumisega, siis presidendil on õigus see seadus mitte välja kuulutada ja riigikogu peaks hakkama seda uuesti arutama ja teksti muutma,» loodab Nestor nüüd president Toomas Hendrik Ilvese peale, kes võib seaduse välja kuulutamata jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles