ERR annab kandidaadile kolm minutit

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna aukohtu esimees Andrus Umboja on telekaameraga juba tuttav.
Reformierakonna aukohtu esimees Andrus Umboja on telekaameraga juba tuttav. Foto: Küllike Rooväli

Septembris avaneb sadadel rahva toetuse nimel võitlusse asuvatel inimestel võimalus astuda võib-olla esimest korda elus sisse telemajja ja seista kaamera ees väga olulised kolm minutit.

Nimelt pakub rahvusringhääling (ERR) kõigi nimekirjade esindajatele ja üksikkandidaatidele välja võimaluse veeta kolm minutit kaamera ees, et tutvustada iseennast, oma seisukohti ja oma nimekirja.

«See on üsna julge ja revolutsiooniline ettevõtmine,» leidis ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa. «Tuleb kandidaat ükskõik millisest vallast – me anname talle kolm minutit kaameraaega. Valijad saavad hinnata kandidaadi esinemisoskust, eetriküpsust, sõnaosavust ja seisukohti ning selle põhjal valiku langetada.»

Vastaskandidaate kaamera ees laimata ei tohi, sel juhul klipp eetrisse ei jõua. Samuti ei jõua eetrisse roppused ja sündsusetud üleskutsed. ERR palub esinejal vastata küsimusele: mis on sinu eesmärk – mida soovid teha teistmoodi, uutmoodi, paremini?

«Toimetus peab võtma vastutuse, sest ei saa juhtuda nii, et igaüks räägib, mida iganes soovib. Seda kindlasti ei juhtu,» lubas Allikmaa.

Kandidaadid saavad suve jooksul mõtteid koondada ja esinemist harjutada, et sügisel sirge lipsuga telemajja tulla, teiste seas järjekorras oma kolme minutit oodata ja anda siis, nagu Eurovisioonilgi, võimalikult veenev ja rahvale hingeminev esitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles