Kallastel võidakse kõik ära varastada

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Nukka – aprillis Kallaste linnapea toolil, nüüd linna arendusspetsialist.
Viktor Nukka – aprillis Kallaste linnapea toolil, nüüd linna arendusspetsialist. Foto: Margus Ansu

Kallaste linn palkas korruptsioonikahtlusega ametist vabastatud linnapea Viktor Nukka arendusspetsialistiks. Volikogu opositsiooni väitel on linnapea kohusetäitja Liia Belova kõigest marionett, kelle tegevust juhib Nukka.

Viktor Nukkat koos kahe Kallaste raamatupidajaga kahtlustatakse linna raha varastamises. Linna raha kasutati isiklikuks otstarbeks, sealhulgas puhkusereisiks Türki. Türgi puhkused tunnistasid raamatupidajad märtsis üles ja maksid raha linnale tagasi. Kokku käis jutt aga umbes 50 000 euro omandamisest kahe aasta jooksul. Kõige selle tõttu vabastas kohus Viktor Nukka märtsis Kallaste linnapea ametist.

Vahepeal on keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo saatnud Nukkat puudutava kriminaalmenetluse kohtueelse menetluse kokkuvõtte Lõuna ringkonnaprokuratuuri.

Kallastel on samuti kevadest saadik mõndagi muutunud. Uut linnapead küll pole, kuid linnapea kohusetäitjaks on valitud Liia Belova. Samas on linnaelu korraldamise juures tagasi ka ekslinnapea Nukka. Nimelt on ta võetud tööle Kallaste arendusspetsialistiks. Huvitaval kombel on linnapea kohusetäitja Liia Belova nime taha internetis märgitud Viktor Nukka telefoninumber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles