USA esitas Snowdenile süüdistuse spioneerimises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudist Edward Snowdenile esitatavast süüdistusest võis lugeda ka hiigelsuurelt ekraanilt Hongkongis.
Uudist Edward Snowdenile esitatavast süüdistusest võis lugeda ka hiigelsuurelt ekraanilt Hongkongis. Foto: SCANPIX

USA esitas valitsuse jälgimis- ja infokogumisprogrammid paljastanud endisele luuretöötajale Edward Snowdenile süüdistuse spioneerimises ning taotles Hongkongi võimudelt tema vahistamist, kirjutas eile ajaleht Washington Post.

Ajaleht teatas valitsusallikatele viidates, et Snowdeni süüdistatakse peale selle veel varguses, riigivara kuritegelikus väärkasutamises, ebaseaduslikus julgeolekuandmete lekitamises ja tahtlikus salajase informatsiooni paljastamises selleks mittevolitatud osapooltele.

USA seaduste järgi võib kõnealuste kuritegude eest koos suurte trahvidega mõista kümneaastase vabadusekaotuse.

Föderaalvõimud pole esialgu soostunud informatsiooni kommenteerima.
Uudisteagentuuri Reuters andmetel taotleb USA Hongkongi võimudelt juba ka Snowdeni väljaandmist.

Snowden pages USA-st Hongkongi 20. mail, kuid Ühendriigid pole seni ametlikku väljaandmistaotlust esitanud.

Island teatas kolmapäeval, et pidas Snowdeni vahendajaga mitteametlikke asüülikõnelusi. Hongkongis redutav Snowden peab Islandilt asüüli taotlemiseks ise kohal olema.

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktor Robert Mueller ähvardas juba möödunud nädalal, et USA on alustanud kriminaalmenetlust ja võtab kasutusele kõik vajalikud meetmed, et USA riikliku julgeolekuameti (NSA) jälgimisprogrammid paljastanud Edward Snowden vastutusele võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles