Võidupüha paraad muudab Haapsalus liikluskorraldust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Haapsalus toimuv võidupüha paraad toob nädalavahetusel kaasa suuri muudatusi liikluskorralduses, politsei soovitab paraadi vaatama minnes parkida auto kesklinnast eemale ja liikuda edasi jalgsi.

Paraadi peaproovi tõttu on laupäeva kella 16–22 liiklusele suletud Raudtee, Õpetaja ja Mulla tänav, Kiltsi tee ning raudteejaama ees asuv väljak, teatas Lääne prefektuur.

Pühapäeval on samad tänavad liiklusele suletud kella 9.30–13, lisaks suletakse kella 11.30–13.30 liiklusele ka Jaama, Posti ja Karja tänav. Lossiplats jääb liiklusele suletuks laupäeval kella 16 kuni paraadiga seotud ürituste lõpuni pühapäeval.

Mõlemal päeval piiratakse mitmel kesklinna tänaval ajutiselt ka parkimist. Politsei soovitab kõigil sõidukijuhtidel jälgida tähelepanelikult ajutisi liikluskorraldusvahendeid ja liiklusreguleerijate suuniseid.

Keskne võidupüha paraad toimub sel aastal Haapsalus, kus on rivis üle tuhande inimese. Paraadi võtab vastu president Toomas Hendrik Ilves ja juhatab Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili. Nagu alati, kannab paraadi üle ETV.

Võidupühal saab lisaks kell 11 algavale paraadile vaadata kell 9 võidutule süütamist ja tuletooja medalite kätteandmist Haapsalu Lossiplatsil. Kell 9.45 algab oikumeeniline võidupüha jumalateenistus EELK Haapsalu Toomkirikus.

Pärast paraadi on Haapsalu lossiplatsil ja lossihoovis avatud kaitseväe ja Kaitseliidu lahingutehnika näitus, kus jagatakse ka sõdurisuppi. Pidulised on oodatud kella 12–16 Haap­salu piirivalvekordoni sadamasse tutvuma mereväe laevaga Ristna. Kui ilm on hea, teevad paraadist ülelennu õhuväe, politsei- ja piirivalveameti lennusalga ja NATO lennukid. President saadab tule kaitseliitlastega laiali maakondadesse, kus toimuvad oma üritused.

Võidupühal tähistatakse Eesti võitu Võnnu lahingus Landeswehri üle 1919. aasta 23. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles