Venemaa kuulub maailma viie autoritaarseima riigi hulka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kuulub maailma viie autoritaarseima riigi hulka.
Venemaa kuulub maailma viie autoritaarseima riigi hulka. Foto: Reuters / Scanpix

Rahvusvaheline inimõiguskaitseorganisatsioon Freedom House avaldas täna ülevaate 21. sajandi autoritaarsetest riikidest, kus vaatluse all Hiina, Venezuela, Iraan, Pakistan ja Venemaa.


Raport

is öeldakse, et need riigid õõnestavad aktiivselt demokraatiat nii oma riigi sees kui ka piiri taga ning kiusavad inimõiguste eest võitlevaid ühendusi taga organiseeritult ja oskuslikult.

Eksperdid analüüsisid olukorda viies nimetatud riigis ennekõike sellepärast, et nad etendavad olulist geopoliitilist rolli, on integreerunud majanduslikesse ja poliitilistesse süsteemidesse ning mõjutavad rahvusvahelisel tasemel otsustamist.

Venemaa kohta öeldakse, et ta kasutab oma suuri naftavarusid piiritaguste alliansside loomiseks ja oma välisklientide subsideerimiseks. Samuti heidetakse Venemaale ette seda, et tema ja ta liitlased SRÜs tõrjuvad OSCEd eemale valimiste vaatlemiselt ja inimõigustest kinnipidamise monitoorimiselt.

«Samuti blokeeris Venemaa Euroopa inimõigustekohtu reformimist,» tõdevad ülevaate koostajad.

Venemaad, nagu ka Hiinat ja Iraani, süüdistatakse raportis kaasaegsete ja hästi finantseeritud tehnoloogiate kasutamises seadusega lubatud internetisuhtluse õõnestamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles