Põhja-Korea ootab USA-lt «tegelikke samme»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un (keskel) tutvub Kanggye traktoritehase sööklas pakutavate toitudega.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un (keskel) tutvub Kanggye traktoritehase sööklas pakutavate toitudega. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea süüdistas täna taas Ameerika Ühendriike Korea poolsaarel pingete kruvimises ja nõudis «tegelikke samme», kui Washington tõesti rahu soovib.

«USA ei suuda mitte kunagi varjata oma tõelist palet kui peasüüdlane poolsaarel sihipäraselt ja ettekavatsetult pingete kruvimises,» kirjutas Põhja-Korea valitsuspartei häälekandja Rodong Sinmun.

«Kui USA tõesti poolsaarel rahu ja julgeolekut soovib, peaks ta astuma tegelikke samme, et lõpetada võidurelvastumine ja sõja õhutamine vastaspoole ähvardamise ja mustamisega, mitte lihtsalt sõnu tegema.»

Kahe päeva eest hoiatas Põhja-Korea saadik ÜRO-s Sin Son-ho, et USA vaenulikkuse tõttu võib Korea poolsaarel iga hetk lahvatada sõjategevus, ning pakkus samas Ühendriikidele läbirääkimisi.

«Ühendriigid on tuumarelvaga ähvardades pinged üles kruvinud, kuid Põhja-Korea on valmis läbirääkimisteks,» märkis saadik, kuid lisas, et tuumarelvadest Pyongyang ei loobu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles