Berlusconi mõisteti seitsmeks aastaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi Foto: SCANPIX

Itaalia endine peaminister Silvio Berlusconi mõisteti esmaspäeval alaealiselt seksi ostmise ja ametiseisundi kuritarvitamise eest seitsmeks aastaks vangi ja talle määrati eluaegne poliitilise tegevuse keeld.

Süüdimõistev otsus ei tähenda kohest vangistust, kuna 76-aastane Berlusconi kaebab selle ilmselt edasi.

Protsess puudutab 2010. aastal Berlusconi luksusresidentsis korraldatud pidusid. Berlusconit süüdistatakse seksi eest maksmises tollal 17-aastasele Marokos sündinud Karima El-Mahrougile hüüdnimega «Ruby Südamemurdja».

Lisaks süüdistatakse ekspeaministrit ka politseile surve avaldamises varguse eest kinni peetud El-Mahrougi vahi alt vabastamiseks.

Berlusconi advokaatide sõnul pidas ekspeaminister neiut Egiptuse endise presidendi Hosni Mubaraki lähisugulaseks ja pöördus politsei poole diplomaatilise intsidendi ärahoidmiseks.

Nii Berlusconi kui ka El-Mahroug eitavad seksuaalsuhet.

Kohtuotsus võib tekitada tõsiseid probleeme Itaalia peaministri Enrico Letta ebakindlale koalitsioonivalitsusele, mis sõltub püsimajäämisel Berlusconi paremtsentristliku Vabadusrahva erakonna toetusest. Valitsusse mittekuuluv ekspeaminister võib otsustada selle põhja lasta, kui leiab, et see ei kaitse teda kohtulikule vastutusele võtmise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles