Prantsuse politsei vahistas kuus terrorirünnakute kavandamises kahtlustatavat islamisti

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud kuul ründas üht Prantsuse sõdurit 22-aastane islamisse pöördunud Alexandre Dhaussy, kelle teol olid religioossed motiivid. Fotol on näha turvakaamera jäädvustused temast enne rünnakut.
Möödunud kuul ründas üht Prantsuse sõdurit 22-aastane islamisse pöördunud Alexandre Dhaussy, kelle teol olid religioossed motiivid. Fotol on näha turvakaamera jäädvustused temast enne rünnakut. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsuse politsei vahistas eile kuus inimest, keda kahtlustatakse radikaalsesse islamistlikusse rühmitusse kuulumises ning terrorirünnakute kavandamises Prantsusmaal.


22 kuni 38 aastased kahtlusalused vahistati Pariisi lähedal. Nad kõik olid politseile varem erinevate rikkumiste tõttu tuntud ning üks oli seotud isegi ühe varasema terrorismivastase uurimisega, kirjutas uudisteagentuur Reuters.

Neid võib kinni pidada 96 tundi, mille ajal kohtunikud otsustavad, kas alustada ametlikku uurimist.

Alates jaanuarist, mil Prantsuse armee sekkus Malis toimuvasse, et allutada sealsed al-Qaedaga seotdu islamistlikud mässulised, on kogu riik järginud kõrgendatud turvanõudeid ning jälginud väga põhjalikult võimalike islamiäärmuslaste tegutsemist.

Möödunud kuul ründas üks islamisse pöördunud mees Pariisis Prantsuse sõdurit ning tõi sellele põhjenduseks religioossed motiivid. Süüdistatav 22-aastane Alexandre Dhaussy on vahi all ning sõdur paranes vigastustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles