Ida-Virumaal oli reisijaid täis bussi juht alkoholijoobes

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Politsei pidas täna hommikul Ida-Virumaal Kohtla vallas kinni reisijaid täis bussi, mille roolis oli alkoholijoobes juht.

Politsei kontrollis Kohtla vallas Kukruse-Tammiku vahelisel teelõigul bussi, mille roolis olnud 54-aastasel Vladimiril  tuvastati kriminaaljoove. Vladimiri suhtes algatati kriminaalmenetlus, kohale kutsuti asendusbuss, mis transportis inimesed ohutult sihtpunkti.

Bussijuhi sõnul tarbis ta alkoholi eile õhtul ega osanud hommikul enda seisundit hinnata.

Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Veiko Randlaine sõnul on bussijuhi vastutus tavasõidukijuhist kordades suurem, kuna neil tuleb lisaks enda ja kaasliiklejate turvalisuse eest vastutust kanda, et kõik reisijad tervetena sihtpunkti jõuaksid. Ikkagi aga leidub bussijuhtide seas vastutustundetuid inimesi, kes joobes olekus rooli istuvad. 

Randlaine sõnul peaksid tööandjad kaaluma bussijuhtide kontrollimist enne nende liinile laskmist. «Eelneval õhtul alkoholitarbinuna ei saa lasta ennast heal enesetundel petta, vaid tuleb kindlalt veenduda, et joovet ega alkoholi tarvitamise tunnuseid ei esine,» lausus Randlaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles