Air France’i lennuk lendas liiga aeglaselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Air France'le kuuluvatest A330-200.
Üks Air France'le kuuluvatest A330-200. Foto: Reuters / Scanpix

Teel Rio de Janeirost Pariisi Atlandi ookeani kukkunud Air France’i reisilennuk lendas enne õnnetust liiga aeglaselt, teatas ajaleht Le Monde eile uurimisele lähedal seisvatele allikatele viidates.



Air France’i A330-200 228 inimesega pardal oli allakukkumise hetkeks sõitnud Rio de Janeirost neli tundi. Meeskond ei saatnud enne õnnetust hädakutsungit, viimaseks teateks lennukist jäid kolme minuti jooksul saabunud automaatsignaalid, mis andsid märku mitmesugustest riketest.



Ei ole teada, kas ainuüksi liiga väike kiirus tõi kaasa kõigi lennuki süsteemide ülesütlemise, kuid Airbusi soovitus A330-tele lennata halbades ilmastikutingimustes optimaalse kiirusega ajendab selles suunas spekuleerima. Asjatundjate sõnul ei tohiks tormisest ilmast tingitud tugev turbulents ja õhurõhu langus üksi lennuki allakukkumist tingida.



Hispaania ajaleht El Mundo teatas ühe teise Atlandit ületanud piloodi ütlusele tuginedes, et umbkaudu Air France’i lennuki kadumise ajal oli piirkonnas näha eredat valge valguse sähvatust. Prantsuse relvajõudude pressiesindaja ütles vastuseks küsimusele, kas lennukis võis olla plahvatus või pomm, et esialgu ei välistata midagi.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles