Tammeleht: kaalume ringkonnakohtu otsuse edasi kaebamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiia Tammeleht.
Tiia Tammeleht. Foto: Peeter Langovits

Tartu ringkonnakohtu otsus Narva Energia Ametiühingu apellatsioonkaebuse rahuldamata jätmise kohta kaevatakse tõenäoliselt edasi riigikohtusse, ütles Narva Energia Ametiühingut esindanud Tiia Tammeleht BNSile.

«Suure tõenäosusega tuleb ringkonnakohtu otsus edasi kaevata, kuid esmalt arutame selle veel ametiühinguga läbi,» ütles Tammeleht.

«Ringkonnakohtu otsus on kurvaks tegev, aga ega see eriti ei hämmasta, arvestades seda, et kohtunikud on streigiõigusega vähe kursis,» lisas Tammeleht.

«Nii ringkonnakohus kui maakohus otsustasid anda omapoolse hinnangu vastavalt sellele, mida rääkis ametiühingu esindaja pressis ja liikmetele edastatud teadaandes, aga mitte vastavalt sellele, milleks toetusstreik oli välja kuulutatud, see tähendab EAKLi korraldatud streigi toetuseks» kommenteeris ta.

Tartu ringkonnakohus jättis teisipäevase otsusega rahuldamata Narva Energia Ametiühingu apellatsioonkaebuse Viru maakohtu otsusele, mille kohaselt puudus ametiühingul õigus korraldada möödunud aasta märtsis kavandatud streik toetusstreigina.

Narva Energia Ametiühing kaebas mullu detsembris langetatud maakohtu otsuse edasi, sest ühingu hinnangul rikkus kohus menetlusõigust, rajades kogu otsuse ühes tõendis sisalduvale ühele lausele.

Samuti leidis ühing, et maakohtu otsuse põhjendused ja resolutsioon olid vastuolulised, selgub ringkonnakohtu otsusest.

Maakohtu detsembrikuise otsuse resolutsiooni kohaselt esitati selle toetusstreigi käigus poliitilisi nõudmisi riigikogule ning seega ei olnud tegu seadusliku tööalase nõudmisega.

Lisaks selgitas kohus, et ametiühingul puudusid takistused kavandatud streigi korraldamise asemel korraldada samal ajal avaliku koosoleku näol samade nõudmistega üritust.

Eesti Energia Narva Elektrijaamad pöördusid mullu märtsis kohtusse, et saada õiguslik hinnang ametiühingu  9. märtsiks haridustöötajate toetuseks planeeritud streigi seaduslikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles