Galerii: Eesti jaht St.Iv suundus rahvusvahelisele noorteregatile

Küllike Rooväli
, fototoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti noorte purjeõppeseltsi STA Estonia jaht St.Iv lahkus teisipäeva õhtul Lennusadamast, et siirduda rahvusvahelisele mainekale avamerepurjetamise regatile The Tall Ships Races (TSR) 2013.

St.Ivi kapteniks on Margus Zahharov ja tüürimeheks Linda Ormus. Meeskonnad vahetuvad eri etappidel, lisaks põhimeeskonnale sõidab jahiga kaasa hulk noori, kes saavad reisil esimese avamerepurjetamise kogemuse. Regati reeglid näevad ette, et pool meeskonnaliikmeist peavad olema alla 26 aasta vanad.

Jahti olid tulnud Tallinna lahele saatma mitmed jahid, nende seas ka mereakadeemia legendaarne purjekas Tormilind. Kui St.Iv andis eile saatjate kallistuste ja lehvituste saatel juba Lennusadamast otsad, siis Poola õppepurjekas Fryderyk Chopin alles saabus teisipäeva õhtul Lennusadmasse. Poolakad plaanivad samuti regatile siirduda, kuid külastavad veel kolmapäeval Tallinna. Kell 12-16 on Fryderyk Chopin kõigile huvilistele lennusadamas avatud ja külalised võivad aluse pardale uudistama minna.

St.Ivi meeskonda ootab ees kaks võidusõitu ja üks kruiisietapp. Taanist Århusist algab The Tall Ships Races 2013 esimene võidusõit, mis kulgeb mööda Läänemerd meie põhjanaabrite pealinna Helsingisse, kus pärast 10–päevast võidusõitu leiab aset 3-päevane The Tall Ships Races 2013 merefestival. Helsingist algab Cruise-in-Company etapp, kui laevastik sõbralikult koos Riiga sõidab.

Selle aasta Cruise-in-Company etapil peatub The Tall Ships Races 2013 suurejooneline purjelaevastik Eesti lääneranniku sadamates ja eestlastel on väga hea võimalus sellest sündmusest osa saada ning majesteetlikke purjekaid oma silmaga näha.

Kavas on TSRi laevastiku keskmiste ja väikeste laevade ühispurjetamine läbi Väinamere Saaremaale, kuhu saabuvad ka suured purjelaevad. Koostöös Saare maakonna, Kuressaare linna, Roomassaare sadama, Saaremaa sadama ja Kuressaare jahisadamaga võetakse 22.-23. juulil vastu suur osa The Tall Ships Races 2013 laevastikust.

The Tall Ships Races on õppepurjekate regatt, kus professionaalsed meeskonnad võtavad merele kaasa 16-25-aastaseid noori, et koos võistelda teiste riikide purjeõppelaevadega. Regatil osalevad purjelaevad ja -jahid kogu Euroopast ja mujalt maailmast. Moodsad jahid ja väiksemad purjekad võistlevad koos väga suurte purjelaevadega nagu näiteks Mir, Sedov ja Krusenstern. Regatti võõrustavatesse sadamatesse oodatakse purjekaid ja nende meeskondi vaatama kuni nelja miljonit pealtvaatajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles