Eesti liitus kriisiabi saatmist hõlbustava memorandumiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suursaadik NATOs Jüri Luik.
Eesti suursaadik NATOs Jüri Luik. Foto: Liis Treimann

Eesti liitus NATO ja Euroatlandi Partnerlusnõukogu (EAPC) teineteisemõistmise memorandumiga, mis hõlbustab rahvusvahelise abi saatmist kriisipiirkondadesse.

NATO/EAPC memorandumile kirjutas täna alla Eesti suursaadik NATO juures Jüri Luik. Eesti on 25. memorandumiga liitunud riik, teatas välisministeerium.

Memorandumiga liitumine loob Eesti abimeeskondadele paremad eeldused võimalikku katastroofipiirkonda jõudmiseks. Dokument jõustub allakirjutamise hetkest.

Memorandum keskendub abimeeskondade ja vajaliku varustuse transpordile kriisiabi sihtriiki ning pärast missiooni lõppemist tagasi asukohamaale, hõlmates nii transpordi-, viisa- kui ka tolliküsimusi.

NATO/EAPC poolt 2006. aastal heaks kiidetud memorandum on avatud kõigile EAPCi ning rahupartnerlusprogrammi riikidele. Memorandumiga on seni liitunud teiste riikide hulgas Holland, Leedu, Norra, Poola, Saksamaa ja Ühendkuningriik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles