Tänavused jaanipäevalised purustasid Väinamerel reisijate rekordi

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Muhumaa
Parvlaev Muhumaa Foto: Mihkel Maripuu

Väinamere Liinide teatel sõitis reedel, laupäeval ja pühapäeval jaanipäevaks mandrilt saartele kokku rekordiliselt 29 241 inimest ning 9427 sõidukit, mis on pea 2400 reisijat ja 1000 sõidukit enam kui mullu samal perioodil.

Esmaspäeval purustati kõigi aegade ühe päevaga teenindatud sõidukite ja reisijate rekord, kui Saaremaalt ja Hiiumaalt läks tagasi mandrile kokku 15422 reisijat ja 4727 sõidukit – see on pool kõigist kolme päeva jooksul saabunutest, kirjutab Saarte Hääl.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul osutus kõige keerulisemaks esmaspäev Kuivastu-Virtsu liinil, kui Kuivastust siirdus ühe päevaga üle väina 3583 sõidukit ja 11 219 reisijat, mullu olid need numbrid veel vastavalt 2822 sõidukit ja 9445 reisijat.

Hiiuväina sõnul küündis ooteaeg esmaspäeva õhtul 4,5 tunnini, samas kui aasta varem samal ajal oli ooteaeg alla tunni. Ta lisas, et veel eelmisel jaanipäeval suuri järjekordi sisuliselt polnud ning sõnas, et peab ajast mitu sammu ees käima ning Väinemere Liinide tulevikuplaanid näevadki ette kolmanda uue laeva toomist Saaremaa liinile.

Rohuküla-Heltermaa liinil laabusid jaanipühad sujuvalt ja pikemaid ooteaegu sadamatesse ei tekkinud. Kes ei mahtunud kohe laevale, pääses igal juhul järgmisele reisile, mis väljus pooleteise tunni pärast, märkis Hiiuväin.

Kokku teenindas Väinamere Liinid jaanipühade perioodil 20.-25. juunil Kuivastu-Virtsu liinil 19 271 sõidukit ja 55 521 reisijat ning Heltermaa-Rohuküla liinil 6343 sõidukit ja 19 406 reisijat.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles