Ametiühingud kutsuvad tavakodanikke üles kohalikel valimistel kandideerima

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast
Valimiskast Foto: Toomas Huik / Postimees

Ametiühingute keskliit soovitab oma liikmetel tänavu sügisel toimuvatel kohalike omavalitsuste valimistel nimekirjades kandideerida, sest keskliidu juhatuse hinnangul aitaks poliitilist usaldamatust tasakaalustada tavakodanike, eriti töötajate suurem osalus kohalikes volikogudes.

Ametiühing soovitab oma liikmetele julgelt end tänavu 20. oktoobril toimuvateks kohalike omavalitsuste valimisteks valimisnimekirjadesse kirja panna, valimisprogrammide kujundamisel tõsist häält teha ning osaleda aktiivselt kohalikel valimistel nii hääletajate kui ka kandidaatidena.

«Ametiühingud ei ole erakond, oma nimekirjaga valimistele ei lähe ja valimisliitudes ei osale,» väljendas ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson keskliidu juhatuse seisukohta. «Samas - kodanikuühiskonna ühe suurima ja vanima organisatsioonina on demokraatia tugevdamine ka meie vastutus. Parim viis sellesse panustada ongi inimeste näol, kes võtavad oma kodanikurolli tõsiselt - nii töökohtadel kui ka kohalikus elus,» rääkis Peterson.

Eestis on tema sõnul olnud valimisaktiivsus viimasel ajal põhjendamatult madal. Viimastel kohalike omavalitsuste valimistel 2009. aasta sügisel jäi see põhiosas maakondadest 50-60 protsendi vahele ja ulatus maksimaalselt 65,7 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles