Ministeerium teeb ettepaneku tõsta õpetajate miinimumpalk 800 euroni

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Heiki Rebane / BNS

Täna pärastlõunal kohtuvad Haridus- ja Teadusministeeriumi Tallinna esinduses õpetajate, kohalike omavalitsuste ning ministeeriumi esindajad, et rääkida läbi järgmise aasta õpetajate miinimumpalgamäärade üle. Minister teeb ettepaneku tõsta järgmisest aastast õpetajate miinimumpalk vähemalt 800 euroni ja sellega seotud keskmine palk vähemalt 960 euroni.

«Ilma palgatõusu kindlustamata on raske lahendada kõiki teisi hariduse ees seisvaid probleeme. Riigikogus vastu võetud kooliseaduse muudatused aitavad meid liikuda lõppeesmärgi – õpetaja miinimumpalk võrdseks riigi keskmise palgaga – poole,» sõnas minister.

Tänavu tõusis õpetajate miinimumpalk 608-lt eurolt 715 euroni ning omavalitsused said palgatoetust keskmiselt 915 eurot iga õpetaja ametikoha kohta.

Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse järgi lepitakse järgmise aasta õpetajate miinimumpalgas kokku kolmepoolsetel läbirääkimistel, millest võtavad osa õpetajate registreeritud ühenduste (Eesti Õpetajate Liit, Eesti Haridustöötajate Liit), kohalike omavalitsuse üleriigiliste liitude (Eesti Maaomavalitsuste Liit, Eesti Linnade Liit) ning valitsuse volitatud esindajad.

Eelmisel aastal jäid kolmepoolsed läbirääkimised ära, sest kohalike omavalitsuste liitude esindajad – Eesti Maaomavalitsuste Liit ning Eesti Linnade Liit – saabusid läbirääkimistele ilma volitusteta. Kui läbirääkimised jäävad ära või seal ei jõuta kokkuleppele, otsustab alammäära suuruse valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles