Endine üliõpilane: Lorentsi ainetest on palju kasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Lorents
Peeter Lorents Foto: Küllike Rooväli

Ettevõtja Andreas Jõesaar lõpetas EBS ülikooli IT-juhtimise erialal ning õppis Lorentsi käe all algoritmi teooriat ja loogikat. Tema õppejõu halba suhtumist üliõpilastesse ei täheldanud.

«See oli täiesti levinud, et otsiti varasemate kursuste töid välja ning helistati eksami ajal üliõpilastele, kes olid teistest gruppidest või varasemalt seda eksamit teinud,» rääkis Jõesaar.

Ettevõtja sõnul oli Lorentsi ainetes tarvis iseseisvat mõtlemist, ning mahakirjutamise abil polnud võimalik ainet läbida. Talle meenus, et ka tema õpingute perioodil oli läbikukkumiste protsent suur, kuid mingisugust skandaali ei tulnud. «Eks üliõpilased olid ise süüdi selles,» ütles mees.

«Otsisin reaalselt ainematerjalid välja, kui tööelus teatud ülesandeid lahendada oli vaja,» ütles Jõesaar.

Kasutegur ilmnes hiljem

Ta ütles, et Lorentsi ained olid väga kasulikud ning õpetasid nägema loogilisi seoseid, millest oli kasu ka hilisemas tööelus. Ettevõtja sõnul ei osanud ta õppejõu kasutegurit üliõpilasena näha. Hiljem hõlmas mehe töökarjäär infotehnoloogia valdkonnas erinevaid ametikohti, alates riistvara haldurist kuni tarkvara arendajani. «Otsisin reaalselt ainematerjalid välja, kui tööelus teatud ülesandeid lahendada oli vaja,» ütles Jõesaar.

Ettevõtja sõnul oli Lorentsi aine IT-juhtimise programmis üks raskemaid ning teistes ainetes ei olnud mahakirjutamine niivõrd vajalik. «Lorents on piisavalt konkreetne, võibolla teised õppejõud vaatasid rohkem läbi sõrmede,» rääkis ta. Jõesaar lisas, et Lorentsi ained võisid olla keerulised, kuid pingutamist väärt.

«Ei tulnud midagi sellist ette, et ta üliõpilastega halvasti käituks. Meie grupis oli nii eestlasi kui venelasi, nii naisi kui mehi ja ei tulnud ette… Aga ta on otsese ütlemisega. Mulle meenutas ta oma jutult ja suhtumiselt Mati Kaalu, aga Mati Kaal seostub minu meelest väga meeldiva inimesega,» ütles Jõesaar lõpetuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles