Trasberg: spikerdatakse siis, kui selleks üliõpilasele võimalus antakse

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Trasberg
Viktor Trasberg Foto: Andres Ehrenpreis

Tartu Ülikooli majandusteaduskonna majandusteooria õppetooli dotsent Viktor Trasberg leiab, et kui eksamil üliõpilasi jälgitakse ei ole ka spikerdamine tõenäoline, isegi kui eksamiruumis on palju inimesi, sest maha saab kirjutada siis, kui üliõpilasele selleks võimalus antakse.

Trasbergi sõnul on kontroll nii väiksema kui ka suurema grupi puhul efektiivne ja kinnitab, et majandusteaduskonnas massilist spikerdamist ei esine. Tema sõnul standardiseeritud teste valvatakse ja spikerdamise võimalust seega ei saa esineda. Ta lisas, et avatud materjalide puhul pole spikerdamine üldse probleem, siis on ainult variant, kas teatakse teemat või mitte.

«Iga aasta on testid individuaalsed, neis kursustes, kus mina olen, tehakse iga aasta uus test ja seega vastuste pähe õppimine varasemate aastate põhjal ei ole võimalik,» sõnas ta. Ta lisas, et vanade, varasemate aastate testide pähe õppimine on üliõpilasele ainult soovituslik ja kasulik.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles