Reformierakonna aukohtu hinnangul tegutses Väino Linde korrektselt

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna aukohtu esimees Andrus Umboja.
Reformierakonna aukohtu esimees Andrus Umboja. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Reformierakonnast juuni algul välja heidetud eurosaadiku Kristiina Ojulandi nõuniku Anu Kikase kaebust arutanud Reformierakonna aukohus otsustas, et pettuseid uurinud töörühma juhi Väino Linde tegevus oli korrektne.

Aukohtu esimees Andrus Umboja ütles Postimehele, et aukohus kuulas ära Anu Kikase ning Väino Linde ja jõudis seisukohale, et Linde toetus oma väljaütlemistes töörühma raportile, menetlusega seotud isikute ütlustele ja seletuskirjadele, mis temale on teatavaks saanud seoses töörühma tööga.

«Seega on Väino Linde käitunud töörühma juhina korrektselt,» ütles Umboja.

«Soovin rõhutada, et Väino Linde poolt juhitud töörühma raporti osas polnud osapooltel vaidluseid. Lisaks juhin tähelepanu, et ka volikirjade alusel teiste inimeste eest hääletamine erakonna sisevalimistel pole lubatud, mida Anu Kikas tegi,» lisas Umboja.

Reedel kogunenud Reformierakonna aukohus kuulas ära mõlema poole argumendid ja lükkas otsuse langetamise sellesse nädalasse.

Anu Kikas soovis, et Reformierakonna aukohus arutaks tema vastu esitatud identiteedivarguste süüdistuse tõendatust. Kikase sõnul on tema kohta esitatud au ja väärikust riivavaid valeväiteid.

Reformierakonna sisevalimiste rikkumisi uuriva töörühma raporti kohaselt pandi sisevalimisterikkumised toime Kristiina Ojulandi ja tema büroo töötaja soovitusel. Anu Kikas teatas 17. juunil, et otsustas töörühma koostatud raportiga tutvumise järel esitada kaebuse Väino Linde ja erakonna Võrumaa arendusjuhina töötanud Elleri-Kristel Kelpi vastu. Kuna Kelp on erakonnast lahkunud, aukohus teda puudutavat kaebuse osa ei arutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles