Rainer Nõlvak: Eestil pole Snowdeni aitamisega midagi kaotada

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Nõlvak.
Rainer Nõlvak. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eestimaa looduse fondi nõukogu esimees ja «Teeme ära» maailmakoristuse eestvedaja Rainer Nõlvak käis täna oma Facebooki kontol välja idee, et Eesti võiks USA luureandmeid lekitanud Snowdenile abikäe ulatada.

«Olles digitaalse maailma majanduse eesliinis, peaksime me vähemalt natukenegi selgroogu näitama,» ütles Nõlvak Postimehele.

Nõlvaku sõnul on fakt see, et eestlased ei tea, milliseid andmeid ameeriklased meilt luba küsimata võtavad. «Kuna see on illegaalne tegevus, siis ei ole mingit põhjust öelda, et see on okei ühele riigile, aga näiteks Venemaa puhul kritiseerime seda,» lisas ta.

Nõlvak märkis, et Snowdeni abistamisega pole Eestil midagi kaotada. «Kui tegemist on olukorraga, kus Euroopa seaduste vastu pole eksitud, siis on kõik hästi,» ütles Nõlvak. 

Nõlvaku väitel on palju juhtumeid, mil üks ametkond tunneb end maailmas kõikvõimsana, mistõttu tekib probleem riigis endas. «Kui nüüd mõelda selle olukorra peale, et Snowden pokri pannakse, milline on tõenäosus, et järgmine mees julgeb lagedale tulla?»

Rainer Nõlvak kirjutas täna oma Facebooki kontol, et ükski valitsus Euroopas ei julge ameeriklastele vastu hakata. «Miks mitte teha õiget asja? See mees (Edward Snowden – H.M.) riskis kõigega. Hei, Eesti? Meile tulevad ka lennud Šeremetjevost.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles