Reinsalu: järgmised 12 kuud Afganistanis on äärmiselt olulised

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Urmas Reinsalu Camp Bastionis
Kaitseminister Urmas Reinsalu Camp Bastionis Foto: Arvo Jõesalu

Kaitseminister Urmas Reinsalu rõhutas, et järgmised 12 kuud Afganistanis on äärmiselt olulised, kuna eelmisel nädalal julgeolekuvastutuse üle võtnud Afganistani julgeolekujõud peavad suutma tõestada, et tulevad selle ülesandega toime.

Reinsalu tänas Helmandi provintsis, Camp Bastionis Eesti kaitseväelasi eeskujuliku ja raske teenistuse eest NATO kõige olulisemal välisoperatsioonil. «Te võitlete Afganistanis Eesti välis- ja julgeolekupoliitiliste huvide eest, täites meie rahvusvahelisi kohustusi,» ütles kaitseminister Reinsalu. Tänu teie panusele liitlassuhetesse on meie rahvusvaheline seotus, usutavus ja nähtavus suurem kui kunagi varem. Kõik teavad, kui head Eesti sõdurid lahingus on.»

Reinsalu rääkis Eesti kaitseväelastele Afganistani olukorrast pärast julgeolekuvastutuse üleandmist siinsele armeele ja politseile.

Pikemalt kõneles kaitseminister Eesti riigikaitse arengukavast ning veteranipoliitikast. Sõduritel oli talle palju küsimusi aprillist jõustunud keskmiselt 17-protsendilise kaitseväelaste palgatõusu, aga ka varustuse ja relvastuse kohta.

Kontingendi ülem kolonelleitnant Arno Kruusmann ja Estcoy-16 ülem major Meelis Loik andsid kaitseministrile ülevaate olukorrast Eesti kaitseväelaste praeguses tegevuspiirkonnas.

Minister tähistas koos kompaniiga tagantjärele ka jaanipäeva, sest 23. juunil täitsid Eesti jalaväelased valmidusülesannet. Jaanipäeva peeti traditsioonilise köieveo, jõuvõistluste ja grillipeoga.

Kaitseminister kohtus Afganistani-visiidi raames varem ka Afganistani kaitseministri Bismellah Khan Mohammadi, Kabulis resideerivate diplomaatide ning NATO sõjaliste ja tsiviilesindajatega. Samuti külastas ta Eesti kaitseväe erioperatsioonide gruppi, kelle teenistust Afganistanis nimetas silmapaistvaks ja Eesti kaitseväe vastavate võimekuste arendamisel hädavajalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles