Pai: me vajame rohkem riigimehelikkust

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Pai.
Meelis Pai. Foto: promo

Täna Keskerakonnaga liitumisest teatanud endise Nukuteatri juhi Meelis Pai sõnul on Eestis tekkinud olukord, kus kultuurivaldkonnad on välja vihastatud ning võim valitseb jõuliselt vaimu üle.

«Me ei saa nii, et valitseks hirm. See kõik kokku on kultuuri ohustav tendents,» ütles Pai Postimehele.

Nimelt on Pai sõnul praegu Eestis valitsemas tendents, kus jõuliselt lammutatakse süsteemi. «Mulle tundub, et ring on täis saanud ja kõik kultuurivaldkonnad on välja vihastatud,» ütles Pai. Näitena tõi ta uudise selle nädala kolmapäevast, mil riigi plaan anda arheoloogiline aare eraomandisse tekitas suurt pahameelt muinsuskaitseametis.

Pai märkis, et Keskerakonna liikmena kavatseb ta eelkõige tähelepanu pöörata kultuuripoliitikale. Ta ütles, et võimu valitsemise pidurdamiseks tuleb luua dialoog loovjuhtide ja kultuuriringkondade vahel. «Inimesi, kes tahavad kultuuri panustada tuleb innustada,» lisas Pai. 

«Ministrid tulevad ja lähevad, aga riik jääb. Igal uuel juhil peab olema riigimehelik maneer.»

Vastne keskerakondlane rääkis, et tuleb luua uusi asju, aga peab väärtustama ka seda, mis on juba tehtud. «Räägime sellest, mida meie memmed-taadid tegid ja võtame need väärtused omaks, aga vahepeal on ka midagi tehtud ning iga päev luuakse midagi – seda kõike tuleb hoida,» ütles Pai.

Ta lisas, et viimasel ajal on aga paat kummuli läinud. «Kõik on välja vihastatud – kas sellel kõigel on põhjendust? Rohkem riigimehelikkust! Ministrid tulevad ja lähevad, aga riik jääb. Igal uuel juhil peab olema riigimehelik maneer.»

Seda, mis ametikohal ta vastse Keskerakonna liikmena jätkab, Pai ei öelnud. «Praegu on läbirääkimised alles pooleli,» ütles Pai. Ta ei soovinud öelda ka seda, kas tema uueks tööandjaks saab Tallinna linnavalitsus.

Keskerakond teatas täna, et 13 aastat Eesti Nuku- ja Noorsooteatrit juhtinud ning tänavu juhtimisvigade tõttu teatrile tekkinud rahalise kahju pärast ametist vallandatud Meelis Pai liitub Keskerakonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles