Paet ja Stubb: Põhja- ja Baltimaad ühendavad oma jõud ÜROs

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Stubb (vasakul) ja Urmas Paet.
Alexander Stubb (vasakul) ja Urmas Paet. Foto: AFP / Scanpix

Täna Helsingis kohtunud Eesti välisminister Urmas Paet ja Soome välisminister Alexander Stubb leidsid, et ÜRO kehanditesse kandideerimisel tuleks Põhjamaadel ja Balti riikidel jõud ühendada ning minna välja ühiste kandidaatidega.


Paet ja Stubb kinnitasid, et Eesti ja Soome suhted on tihedad ning head ja mainisid tiheda koostöö näitena oma hiljutist ühist visiiti Süüriasse ja Liibanoni, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Paet tegi oma Soome kolleegile ettepaneku teha tihedat koostööd ka kandideerimisel rahvusvahelistesse organisatsioonidesse. «Kandideerimisel näiteks ÜRO kehanditesse võiksime ühendada Põhjamaade ja Balti riikide jõupingutused, et saavutada oma eesmärkidele ja kandidatuuridele suuremat toetust,» märkis Eesti välisminister.

Paet rõhutas, et kasutamaks tänavu märtsis Euroopa Liidu poolt Euroopa majanduse elavdamiseks eraldatud vahendeid, tuleb Estlink 2 projektiga kiiresti edasi liikuda. «Eesti on võtnud kohustuse turu avamiseks ja järgmise aasta algusest on turg 35 protsendi ulatuses avatud ka praktikas. Sajaprotsendiliselt avab Eesti elektrituru aastaks 2013,» ütles Paet.

«Kui eeltööd Estlink 2 osas käivituks lähiajal, oleks võimalik kasutada Euroopa majanduse elavdamise kavas eraldatud 100 miljonit eurot Estlink 2 merekaabli rajamiseks ning kaabel töösse anda 2014. aasta algusest,» lisas välisminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles