Pentus-Rosimannus ootab kohtust laimukampaania lõppemist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu

Autorollo väidetavat kuritegelikku pankrotti käsitlevas protsessis osalev keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus kinnitas, et tööd ministrina see ei sega ning loodab, et kohtus saab lõpuks tõde jalule seatud.

«Ma loodan, et tõde saab kohtus kiiresti jalule seatud ja minu vastane laimukampaania lõpeb,» kommenteeris Pentus-Rosimannus Postimehele.

«Minu kogu seos pankrotti läinud ettevõttega on see, et ma olen selle ettevõtte ühe juhatuse liikme tütar. Ma ei ole seda ettevõtet kunagi juhtinud, pole teinud mitte ühtegi tehingut ega ülekannet, ma pole oma tegevusega ühelgi moel ühtegi selle ettevõtte võlausaldajat kahjustanud. Muud pahatahtlikud ja teadlikult minu kahjustamisele suunatud väited ei vasta tõele,» rõhutas minister.

«Inimlikult on muidugi raske võidelda alatute süüdistustega, millega tehakse haiget ka mu lähedastele. Mu isa on oma ettevõtte kaotamist ja pankrotti niikuinii juba väga raskelt üle elanud. Ta tõesti väga pingutas, et ettevõtet päästa, et oma töötajaid säästa. Ei õnnestunud. Masu oli tugevam. Nüüd on ta sunnitud kõike seda uuesti läbi elama ja seda üksnes põhjusel, et ta tütar on poliitik ja et sel kombel on kõige lihtsam haiget teha meile mõlemale,» tõdes Pentus-Rosimannus.

Küsimusele, kas tema hinnangul oleks üpris tõsiste süüdistustega kohtu all olemise ajal mõistlik ministriametis jätkata või kõrvale astuda, jättis minister otseselt vastamata, kuid märkis: «Mis puudutab tööd, siis ses vallas on viimasel ajal hoopis mitu asja hästi õnnestunud. Saime Tuhala nõiakaevu ümbruses kaevanduslubade menetlust puudutanud vaidluses riigikohtus lõpliku võidu. Looduskaitsele õnnestus võidelda väga hea tulemus järgmise seitsme aasta Euroopa Liidu eelarveeelnõus. Nii et tööd kogu see ebameeldiv inetu trall kunagi minu isale kuulunud ettevõtte ümber ei sega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles